Největší evropská rozhlasová konference se letos uskuteční v Praze

U příležitosti oslav 100. výročí Českého rozhlasu se v Praze poslední březnový víkend bude konat konference Radiodays Europe (RDE), kde se sejdou odborníci z oblasti podcastingu, audio tvorby a rádia.

Konference RDE už třináct let usiluje o zvýšení povědomí o rozhlasech, audiu a podcastech v rámci celé Evropy. Organizátoři si pro tento rok vybrali jako hostitelské město Prahu právě kvůli pulzujícímu radiovému trhu, který Česká republika má,  a také v souvislosti s oslavami rozhlasového jubilea.

Český rozhlas, respektive jeho předchůdce Radiojournal, byl po BBC teprve druhou vysílací společností, která začala v Evropě oficiálně vysílat na rozhlasových vlnách a jsme rádi, že si organizátoři Radiodays Europe vybrali Prahu i s ohledem na význam tohoto výročí. Zároveň jde o ocenění velmi aktivního přístupu Českého rozhlasu v posledních letech v rámci Evropské vysílací unie a obecně v rámci evropského prostoru,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Hlavním cílem konference RDE je inspirovat k novým inovacím a spolupráci v rámci rozhlasového a audio průmyslu. Přes 1600 účastníků z více než 65 zemí se na konferenci setká a bude sdílet své zkušenosti, vzájemně se inspirovat a diskutovat o nových mediálních výzvách a tématech.

Přidat komentář